Balans en Coördinatie


Balans- en Coördinatieoefeningen zijn ervoor bedoeld om de hond meer vertrouwen te geven in het lijf, ontwikkelen van spierkracht en conditie. Dit kan zijn voor een hond die concentratievermogen moet opbouwen, onzeker is of een revalidatietraject doorloopt na een blessure of behandeling.


Wij leren je kijken naar de hond en hoe je bepaalde signalen kan koppelen aan gedrag. Je bent hierdoor beter in staat de juiste keuzes te maken voor het welzijn van uw hond.


In een serie van oefeningen wordt gewerkt aan zowel de fysieke als de mentale opbouw van de hond.


Veel van het gedrag kan voortkomen omdat de hond niet goed in zijn vel zit, pijn heeft of onzeker is naar de omgeving. Dit gedrag kan worden gekenmerkt door uitvallen, blaffen, vluchtgedrag en/of agressie.


Vaak is het onderliggend probleem goed op te lossen door een programma aan te bieden waarbij we niet de uitingen, maar juist de oorzaak van het gedrag aanpakken.


Ook indien je van plan bent om met je hond te gaan sporten is het goed om bij Succes4dogs trainingen te volgen om de hond op een uitgebalanceerde wijze spiertraining te geven. Aangepast aan het vermogen leer je veel over de mogelijkheden en onmogelijkheden die jouw hond kan bieden.


Hiervoor biedt Succes4dogs een op de hond toegespitst programma van oefeningen waarbij we op individuele basis aan de slag gaan. Middels een persoonlijk ontwikkelingsplan worden de trainingen en vorderingen bijgehouden.

Balans & Coördinatie

Neuswerk

Gehoorzaamheid & Fun