Succes4dogs
Positief begeleiden naar succes.

Balans en Coördinatie

Balans- en Coördinatieoefeningen zijn ervoor bedoeld om de hond meer vertrouwen te geven in het lijf, ontwikkelen van spierkracht en conditie. Dit kan zijn voor een hond die concentratievermogen moet opbouwen, onzeker is of een revalidatietraject doorloopt na een blessure of behandeling. 

Wij leren u kijken naar de hond en hoe u bepaalde signalen kan koppelen aan gedrag. U bent hierdoor beter in staat de juiste keuzes te maken voor het welzijn van uw hond.

In een serie van oefeningen wordt gewerkt aan zowel de fysieke als de mentale opbouw van de hond.     

Veel van het gedrag kan voortkomen omdat de hond niet goed in zijn vel zit, pijn heeft of onzeker is naar de omgeving. Het gedrag van de hond kan dan worden gekenmerkt door uitvallen, blaffen, vluchtgedrag en/of agressie. 

Vaak is het onderliggend probleem goed op te lossen door een programma aan te bieden waarbij we niet de uitingen van het gedrag aanpakken maar juist de oorzaak van het gedrag.

Ook indien u van plan bent om met uw hond te gaan sporten is het goed om bij Succes4dogs trainingen te volgen om uw hond op een uitgebalanceerde wijze spiertraining te geven. Aangepast aan het vermogen leert u veel over de mogelijkheden en onmogelijkheden die uw hond u kan bieden.

Hiervoor biedt Succes4dogs een op uw hond toegespitst programma van oefeningen waarbij we op individuele basis aan de slag gaan. Middels uw persoonlijk ontwikkelingsplan worden de trainingen en vorderingen bijgehouden.

Balans en Coördinatie wordt alleen gegeven in een één op één situatie.Detectie          Speuren          Gehoorzaamheid en Fun